Een natuurlijk alternatief tegen de jeuk van de eikenprocessierups


De lente is volop aan de gang en we zijn al heerlijk verwend met hoge temperaturen. Hoe fijn is het te ontspannen of te sporten in je korte broek en T-shirt in het bos, vooral in deze coronatijd. Maar.... de eikenprocessierups gaat weer toeslaan. Zorg dat je onze 100% natuurlijke Yin Yang Japanse plantenolie in huis hebt! Zonder parabenen, cortisonen/corticosteroïden, parfum en andere toevoegingen.

Wat is de eikenprocessierups

De naam zegt het al, de eikenprocessierups, ook wel alleen processierups genoemd, vind je vaak in de buurt van of in eikenbomen in een nest van spinseldraad op de stam. Deze behaarde rupsen zijn actief tussen begin april en half juli. De overlast begint doorgaans begin juni, wanneer de meeste rupsen hun brandharen afschieten tot wel honderd meter van het nest. Ook dieren (vooral honden en paarden) kunnen hier last van hebben.

Welke klachten geeft de eikenprocessierups

De brandharen van dit beestje veroorzaken verschillende klachten waaronder jeukende huid en huiduitslag. De huiduitslag kan in principe overal op je lichaam voorkomen maar meestal op de binnenkant van je armen. De bultjes kunnen lijken op muggenbulten en jeuken vaak net zo erg. Andere klachten zijn kortademigheid, irritatie van de ogen, loopneus, kriebelende keel en hoesten. In ernstige gevallen zelfs overgeven, allergische reactie, duizeligheid, koorts en algehele malaise.

Wat te doen bij jeukende huid, kriebelende keel, hoesten en loopneus

Om de brandhaartjes te verwijderen kun je een stukje plakband op de huid aanbrengen en deze er vervolgens aftrekken. Was de huid met lauwwarm water. Hoe lastig het ook kan zijn, krab of wrijf niet bij jeuk. Dit zal de klachten helaas alleen maar verergeren.

Ons advies: De 100% natuurlijke Yin Yang Japanse plantenolie helpt tegen de jeuk van de eikenprocessierups, kriebelende keel, hoesten en loopneus! De olie geeft een verkoelend effect en heeft een verfrissende geur.

Met het roll-on flesje rol je gemakkelijk over de jeukende plekken op je huid zonder je handen te hoeven wassen. En de neusinhaler, gevuld met 10-15 druppeltjes Japanse plantenolie, gebruik je voor te inhaleren bij een loopneus, kriebelende keel en hoesten. De neusinhaler en het roll-on flesje passen met gemak in je broekzak, sport-, reis- of handtas. Zo heb je je Yin Yang olie altijd binnen handbereik.

Onze Japanse plantenolie is niet alleen inzetbaar voor de eikenprocessierups maar wordt gebruikt voor meer dan 40 toepassingen zoals spieren, hooikoorts, als insectenwerend middel, luchtwegproblemen, verkoudheid etc. Onmisbaar voor natuurliefhebbers en outdoor sporters. Klik hier voor meer informatie.

Wat te doen bij irritatie van de ogen en ernstige klachten

Bij irritatie van de ogen is het advies om direct kort te spoelen met water en vooral niet in de ogen te wrijven. Heb je ernstige klachten, neem dan contact op met je huisarts of huisartsenpost. De meeste klachten verdwijnen na twee weken.


Hoe voorkom je klachten door de eikenprocessierups

  • Wees voorzichtig in gebieden met veel eikenbomen. Deze herken je aan de aanwezigheid van nesten, maar ook aan de spinsels van brandharen en uitwerpselen van de rupsen.

  • Ga er niet op de grond zitten en voorkom contact met (oude) nesten.

  • Zorg ervoor dat je lichaam goed bedekt is als je in bebost gebied bent.

  • Ook je huisdier kan last krijgen van de eikenprocessierups. Pas de route die je normaal met je hond loopt hier dus op aan.

  • Wanneer je in het buitengebied bent geweest is het slim je huid en ogen met lauw water te wassen als je weer thuis bent. Was ook je kleding.

  • Zijn er bij jou in de buurt processierupsen gesignaleerd? Om te voorkomen dat de brandhaartjes van de rups in huis komen, is het aan te raden je ramen en deuren gesloten te houden en je was binnen te drogen in plaats van buiten.

  • Zie je eikenprocessierupsen op een boom die nog niet is afgezet met lint? Meld dit dan bij de gemeente. Ook wanneer je in je eigen tuin processierupsen ziet, ben je bij de gemeente aan het juiste adres. Ga niet zelf aan de slag om ze te vangen of onschadelijk te maken.
88 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

06-1640 2301

  • Actief Fit en Vitaal
  • Linked-in

© 2021 /LK Products/Gelderland/The Netherlands

Alle rechten voorbehouden.