Kaneelpepernoten - Suikervrij


De supermarkten liggen al aardig vol met allerlei verleidelijke lekkernijen voor Sinterklaas. Op z’n tijd iets zoet en ook nog suikervrij te eten.

Hier mijn allereerste recept.💝




Ingrediënten:

  • 225 gram speltmeel

  • 30 gram wijnsteenbakpoeder

  • 120 gram roomboter

  • 55 gram palmsuiker (kokosbloesemsuiker)

  • 3 eetlepels honing

  • 2 theelepels appelazijn

  • 1 eetlepel kaneel

  • 1 ei

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 190 °C.

  • Klop de zachte boter in een kom tot een gladde room. Blijf roeren, voeg de suiker toe en blijf kloppen totdat het geheel licht en luchtig is. Klop er dan het ei, de appelazijn en de honing door.

  • Meng het speltmeel met de wijnsteenbakpoeder en de kaneel. Klop deze mix geleidelijk in de boterroom tot een glad en stijf deeg.

  • Neem een koffielepel deeg en maak hiervan een bolletje ter grootte van een walnoot. Plaats de bolletjes deeg op een beboterd bakblik en laat 5 cm tussen iedere deegbolletje. Plaats de bakplaat in de oven en laat het deeg 15 minuten bakken totdat de bodempjes licht goudbruin worden. Het is normaal dat de koekjes bovenaan openbarsten.

  • Laat de pepernoten enkele minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte doos of zak.

  • En geniet van je kaneel pepernoten!

10 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

06-1640 2301

  • Actief Fit en Vitaal
  • Linked-in

© 2021 /LK Products/Gelderland/The Netherlands

Alle rechten voorbehouden.