Sneller van je verkoudheid af

Bijgewerkt: feb 6

Wat helpt nu tegen verkoudheid bij een loopneus of een verstopte neus, niesbuien, keelpijn en hoesten?

Is het een zinktekort, moet ik nou 2 teentjes knoflook per dag gaan eten, supplementen innemen of toch die gember in de thee. Één ding is zeker, je immuunsysteem is te laag en kan een algehele flinke boost gebruiken. Het liefst zo snel mogelijk zodat je ziekteverwekkers niet de kans krijgen je nog zieker te maken. Dan kom je zeker sneller van je verkoudheid af.


Geef je immuunsysteem een snelle boost met deze voedingstips:

✔️ Eet veel verse groenten (250-300 gr p/dg) en varieer.

✔️ Fruit (2 st. p/dg), met name vitamine C in citrusfruit, kiwi’s en bessen.

✔️ Drink veel water (ong. 1,5 ltr) of rooibosthee.

✔️ Voldoende vitamine D, zonlicht is de belangrijkste bron. Vette vis, vlees en eieren.

✔️ Beperk zoveel mogelijk het eten van suiker en sterk bewerkte voeding, beperk je alcoholgebruik, frisdrank en junkfood.


Door goed voor jezelf te zorgen met pure voeding, de tijd en rust te geven, wordt jouw immuunsysteem weer sterk!


Wat kan jou nog meer ondersteunen bij verkoudheid?

De Yin Yang Japanse plantenolie is een echte aanrader. Een puur natuurlijk en sterk geconcentreerd product met zijn vele toepassingen. Veelal wordt deze ingezet bij ver- koudheid en griep. We geven je een aantal mogelijkheden en nog andere algemene tips:

1. Gebruik de neusinhaler

Een aantal druppels Yin Yang Japanse plantenolie op het wattenstaafje geeft jouw neus meer verlichting (wordt ook veel gebruikt bij hooikoorts). Heb je last van je keel en luchtwegen? Onze klanten geven als advies de neusinhaler niet te inhaleren in je neus maar in je mond! De Yin Yang olie werkt antibacterieel en slijmoplossend waardoor je meer lucht krijg en werkt verzachtend. De inhaler past met gemak in je broekzak, reis-, of handtas. Zo heb je deze altijd binnen handbereik.


2. Was je handen regelmatig

Je handen zijn een makkelijke verzamelplaats voor bacteriën. Om de virussen zo min mogelijk de kans te geven zich te vermeerderen, is het belangrijk je handen meerdere malen per dag goed te wassen.


3. Neem een stoombadje

Een stoombadje een aantal keren overdag en vóór het slapengaan. Je verstopte holtes maak je zo helemaal vrij, zodat je beter kunt ademen en slapen. Een pannetje kokend water met daarin een aantal druppels Yin Yang olie. Zo creëer je eenvoudig je eigen stoombadje en ook nog goed voor je huid.


4. Genoeg frisse lucht en kom tot rust

Een verkoudheid oplopen door winterkou is niet mogelijk. Verkoudheid komt niet door koud weer maar wordt veroorzaakt door virussen en bacteriën. Koude en frisse lucht te vermijden werkt zelfs averechts. Droge en warme lucht geeft namelijk een uitdrogend effect op jouw slijmvliezen. Zorg daarom voor voldoende frisse lucht. Maak een wandelingetje in de natuur, dat geeft een positief effect op zowel je lichaam als geest.


5. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid in je huis

Met de verwarming aan in de koude maanden, heb je al gauw een te droge lucht in huis wat een extra risico geeft op luchtbacteriën. Zorg dat je de luchtvochtigheid in je huis en slaapkamer verhoogt door bijvoorbeeld met regelmaat te luchten, een raam open te zetten, een aroma diffuser of hang een waterbakje aan je verwarming met de Yin Yang Japanse plantenolie.


6. Neem een warme douche

De warme damp van een heerlijk stomend hete douche is goed voor je luchtwegen en heeft ook nog eens een ontspannende werking op jouw lichaam.


7. Slaap voldoende

Slapen is het beste medicijn, je lichaam komt tot rust en herstelt waardoor genezingsprocessen versnellen. Voor het slapen gaan inhaleren met de neusinhaler met Yin Yang Japanse plantenolie en de aroma diffuser aan voor een goede luchtvochtigheid. Heb je geen diffuser, druppel wat Yin Yang olie op een zakdoekje of geursteen en leg deze op je nachtkastje.


8. Vermijd sigarettenrook

Rook zorgt ervoor dat de slijmvliezen geïrriteerd raken wat leidt tot een trager herstel. Blijf daarom zoveel mogelijk uit de buurt van sigarettenrook en probeer niet of weinig te roken.


9. Coronavirus

Soms kan corona de oorzaak zijn van je verkoudheid. De eerste symptomen van een besmetting met corona zijn amper te onderscheiden van een gewone verkoudheid of een griepje. Heb je klachten die op corona kunnen duiden? Laat je dan testen. Check voor alle actuele adviezen rondom het coronavirus de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Heb je ondanks het opvolgen van onze tips bij verkoudheid nog steeds aanhoudende klachten? Een pijnstiller zou nog kunnen werken maar raadpleeg eventueel ook een arts.


Onze Best of Nature Yin Yang Japanse plantenolie staat bekend om:

- 100% natuurlijk

- Zijn veelzijdigheid (meer dan 40 toepassingen)

- Uitzonderlijk krachtige uitwerking

- Hoogwaardige kwaliteit

- Ongeëvenaarde intense geur

- En wordt aanbevolen door professionals o.a. masseurs en acupuncturisten.


Ideaal om uit te proberen is de starterskit. Een klein flesje Yin Yang olie 10 ml (bevat 300 druppels) met 2 neusinhalers en een roll-on navulflesje. De neusinhalers en roll on kun je zelf navullen.

Help anderen gezonder te worden en deel dit artikel.

Recente blogposts

Alles weergeven