Witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot

Ook als niet-liefhebber van witlof kan het zomaar zijn dat deze salade je in positieve zin verrast. Deze witlofsalade zit barstensvol verschillende smaken die heel goed samengaan. Een lekker bijgerecht op tafel. Je kunt de witlof snijden in reepjes of, zoals je op de foto ziet, hele witlofbladeren waar je de salade overheen schept.
Ingrediënten Witlofsalade - 2 personen
2 eieren
100 gr witlof
100 gr spitskool
1 appel
1 mandarijn
25 gr walnoot
55 ml vinaigrette
Ingrediënten Vinaigrette - 55 ml
35 ml olijfolie
10 ml witte wijnazijn
flinke mespunt mosterd
flinke mespunt agave- of ahornsiroop
takje peterselie
Bereiding Witlofsalade
Kook de eieren in 8 minuten hard. Afspoelen met koud water, pel ze en snijd in plakjes.
Was de witlof en verwijder de harde kernen. Snijd de rest in dunne ringen.
Was de spitskool, verwijder harde stukken en snijd de spitskool in dunne slierten.
Meng de witlof met de spitskool.
Maak de vinaigrette en meng deze door de witlof en de spitskool. Houd eventueel wat achter om vlak voor het eten over de salade te schenken.
Snijd de appel (eventueel schillen) in blokjes. Pel de mandarijn en verdeel de partjes samen met de appel door de salade.
Hak de walnoten fijn en schep deze door de salade.
Bereiding Vinaigrette
Meng de olijfolie met de wijnazijn.
Voeg de mosterd en honing toe en roer goed door.
Hak de peterselie heel fijn en meng door de dressing.
Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip
Je kunt deze salade ruim van tevoren maken. Zorg ervoor dat je wat van de vinaigrette overhoudt om vlak voor het eten over de salade te sprenkelen. Verkleuring kun je tegengaan door de salade met wat druppeltjes citroensap te besprenkelen.